Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Docents pel Futur demana a mestres i professors que s'uneixin a la vaga mundial pel clima

33267

El col·lectiu Docents pel Futur ha celebrat aquest dilluns una reunió conjunta del grup coordinador amb membres de les diferents comissions de treball creades. La reunió s’ha centrat en les actuacions previstes per a la setmana del 20 al 27 de setembre, una setmana de mobilitzacions global a favor del clima i de la Terra.

De la reunió han sortit una sèrie de propostes que Docents pel Futur farà arribar als centres escolars i al col·lectiu docent:

1. Proposar als docents, les escoles, instituts i centres d’ensenyament adherir-se a la campanya Escoles pel Futur. L’adhesió a aquesta campanya ha de respondre a una voluntat d’incorporar el compromís ambiental a la pràctica educativa i a la gestió dels centres. Les adhesions dels docents a Escoles pel Futur es podran materialitzar amb fotografies que es difondran per mitjans de comunicació i xarxes socials, i equivalen a un compromís de treball a favor del medi ambient.

2. Convocar els docents a la concentració de divendres 20 de setembre (18 h, plaça de Cort), organitzada per grups ecologistes de Mallorca (GOB, Terraferida, Fridays for Future, Extinction Rebellion, Amics de la Terra, Plataforma Anti-Autopistes, LINCC i Docents pel Clima) i que marcarà l’inici a Mallorca de la Setmana Global d’Acció pel Clima.

3. Convidar els docents a fer, durant al setmana 20-27, activitats als centres educatius entorn de la crisi climàtica i el medi ambient i a compartir-les, de manera que es faci visible el compromís de l’escola amb la nova resposta global a la crisi ambiental i a fi d’anar creant una xarxa d’Escoles pel futur plena de contingut.

4. Demanar als docents que participin a la vaga o a l'aturada de tres hores convocades pels sindicats d’ensenyament per al 27 de setembre. Docents pel futur entén que la participació en aquesta vaga, que és una de les opcions d’aquesta setmana de mobilitzacions, és un gest valuós de suport a la joventut que es mobilitza pel seu futur i és una manera de participar en un moviment global que cada vegada ha de ser més fort.

5. Proposar als centres educatius la celebració d’activitats simbòliques per a dia 27. Aquesta proposta és complementària a la vaga, ja que els estudiants de fins a 2n d’ESO han de quedar als centres. Docents pel futur proposarà al professorat que quedi als centres que faci amb l’alumnat actes simbòlics com llegir textos o cantar cançons al·lusives a la necessitat de protegir el medi ambient.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.