Setmanari d'informació local - 138 anys

Les anàlisis del Consell demostren que els ecologistes tenen raó: s'han usat escòries tòxiques en l'autopista Llucmajor-Campos

32737

La Plataforma Antiautopista ha assegurat aquest dimarts que les anàlisis de les escòries publicats aquesta setmana pel Consell de Mallorca confirmen la toxicitat dels residus de les obres del traçat Llucmajor-Campos.

Així ho ha informat la Plataforma Antiautopista en una nota en la qual subratllen que els resultats de les sis mostres analitzades per Tirme entre 2016 i 2018 i que ha publicat el Consell, demostren que «no es pot usar legalment l'escòria per a la construcció».

Segons han indicat, a partir de les denúncies que varen presentar les entitats ecologistes -GOB, Greenpeace, Terraferida, Amics de la Terra, Ecologistes en Acció i Salvem Portocolom- davant el Consell i la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern, la institució insular ha fet públics aquests resultats de les anàlisis de les escòries de la planta de Son Reus dels darrers anys.

No obstant això, demanen al Consell que publiqui dades «més precises sobre la partida d'escòries que utilitzen en la construcció d'aquest traçat», així com els «resultats dels paràmetres de les escòries d'enguany».

A més, han subratllat que els dos metalls que estan presents en les diferents mostres que s'han realitzat, són considerats entre els onze més perillosos per la Llei de Residus de Balears i entre els sis més perillosos segons les consideracions del Centre d'Estudis i Experimentació d'Obres Públiques (Cedex).

Per tot això, demanen als responsables polítics que «no aboquin més escòries sense garanties d'una descontaminació suficient, ni en aquesta obra ni en cap altra», i exigeixen que les que ja s'han abocat, «es retirin el més aviat possible amb les mesures de seguretat adequades».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.