Setmanari d'informació local - 138 anys

Fina Santiago critica Sánchez per la seva falta de «lideratge davant Europa» en la crisi de l'Open Arms

32603

La consellera d'Afers Socials i Esports del Govern, Fina Santiago, ha criticat aquest dimecres l'actuació del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la gestió de la crisi de l'Open Arms, ja que considera que denota una «falta de capacitat de lideratge davant Europa» en «no obligar Itàlia a que compleixi amb les seves responsabilitats».

En declaracions als mitjans, Santiago (MÉS) ha dit que Itàlia «no es pot desentendre dels seus compromisos internacionals» i ha instat la Unió Europea al fet que «resolgui aquest repte que tenen en matèria d'immigració».

La consellera ha indicat que els immigrants de l'Open Arms seran redistribuïts a diversos països d'Europa i que, per la seva banda, Espanya en rebrà a 15. Santiago creu que arribaran a Madrid i de la capital es redistribuiran al conjunt del país.

Segons ha explicat, el govern espanyol s'està encarregant d'analitzar on hi ha més places vacants en refugis i albergs de tot l'estat, però en el cas de les Illes, la consellera ha assegurat que els dos albergs amb 70 places estan «ocupats».

Santiago ha declarat que la Comunitat ha traslladat un missatge «molt clar» a la resta de la Unió Europea que «les coses es poden fer si hi ha voluntat política». A més, ha destacat que el que va succeir aquest dimarts és «l'antecedent que hi ha una fiscalia italiana que diu que els vaixells que es troben prop de les seves costes han de desembarcar allà».

Aquesta decisió, segons ha explicat, es pot aplicar al vaixell 'Ocean Viking' que es troba prop d'Itàlia i Malta amb més de 360 immigrants. La consellera ha insistit en l'obligació que «tots els estats membres d'Europa han d'arribar a un compromís de redistribució equitatiu d'aquestes persones», així com a «ajudar econòmicament els ports més afectats».

Balears Acollim

Aquestes declaracions s'han produït després de la reunió que ha mantingut aquest dimecres la presidenta del Govern, Francina Armengol, amb la plataforma Les Balears Acollim.

El portaveu d'aquesta plataforma, Carlos Martín, ha agraït la resposta del Govern davant aquest drama humanitari, que, al seu entendre, ha evidenciat que la Comunitat «té una gran capacitat de gestió».

«Creim que és important que la ciutadania sàpiga que hi ha unes institucions que responen perquè aquestes persones siguin ateses d'una manera digna», ha remarcat.

Des de la plataforma també han criticat l'actitud «laxa» del govern espanyol i han demanat a l'Executiu balear que «promogui una altra política europea pel que fa a l'asil i refugi».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.