Setmanari d'informació local - 138 anys

Ara Eivissa exigeix la posada en marxa de l'Oficina de Drets Lingüístics arran de la discriminació lingüística a l'aeroport de Palma

32127

Ara Eivissa ha comunicat aquest dimecres que rebutja la sanció que es vol imposar a Paula Rotger per emprar la llengua catalana davant un Guàrdia Civil a l'aeroport de Palma i exigeixen la immediata posada en marxa de l'Oficina de Drets Lingüístics per part del Govern.

«Aquesta situació suposa un flagrant incompliment de la nostra Llei de Normalització Lingüística i, fins i tot, del nostre Estatut d’Autonomia, en què s’estableix clarament que qualsevol ciutadà de les Illes Balears té tot el dret a la llengua catalana, pròpia de la nostra terra, en qualsevol circumstància i, en especial davant qualsevol funcionari públic», han explicat.

Per tot això, a banda d'expressar el seu suport a l'afectada, des d'Ara Eivissa demanen:

  1. Que si es comprova que els fets es corresponen amb els relats que se n’han oferit la sanció interposada per la Guàrdia Civil a la senyora Paula Rotger, 'per posar en perill la seguretat de l’aeroport', sigui immediatament desestimada.
  2. Que s’obri un expedient sancionador als membres de la Guàrdia Civil que han incomplit de forma tan flagrant l’ordenament jurídic de les Illes Balears.
  3. Que el Govern posi en marxa de forma immediata l’Oficina dels Drets Lingüístics que necessita el nostre poble per defensar-se de casos com aquest.
  4. Exigim al Govern que defensi els seus ciutadans davant els abusos de poder i vetlli de maner efectiva pel respecte a la nostra llengua i als nostres drets.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.