Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort s’adhereix al pacte 'Mayors Adapt' per a continuar amb la lluita contra el canvi climàtic

31933

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres elevar a ple l’adhesió al nou 'Pacte de batles i batlesses (Mayors Adapt) per a continuar amb la lluita contra el canvi climàtic'.

El portaveu de l’equip de Govern i tinent de batle de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha explicat que «no hi ha un planeta B i per tant hem de lluitar amb totes les nostres forces per intentar conservar la biodiversitat i la vida», i ha recordat que aquest compromís ja figura als acords de governabilitat amb mesures com la pacificació del trànsit, el foment del transport públic, de la mobilitat elèctrica i de noves zones 30; així com la instal·lació de plaques solars als edificis públics i la millora de l’enllumenat per estalviar energia.

Entre d’altres aspectes aquesta adhesió suposa que Palma es compromet a fer feina des d’ara i fins l’any 2030 per a reduïr les emissions de CO2 en al manco un 40 %. «Ens comprometem a assignar mitjans tècnics i a empoderar la ciutadania com a consumidors i prosumidors d’energia i cooperar entre administracions», ha explicat Jarabo.

El pacte estipula un full de ruta per q complir els compromisos. Així, caldrà preparar un inventari de referència d’emissons i fer una avaluació dels riscos, s’haurà d’elaborar un Pla d’Acció per el Clima i l’energia Sostenible (PACES) en un termini de dos anys i l’Ajuntament haurà d’informar de l’aplicació d’aquest Pla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.