Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort subratlla la intenció de «treballar per reduir els impactes de pressió humana dels creuers» abans del 2022

31893

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha explicat aquest dimarts que davant la impossibilitat de limitar el nombre de vaixells i persones fins d'aquí a tres anys, el seu equip de govern té la voluntat de treballar en altres aspectes que condueixin a reduir els impactes mediambientals i de pressió humana per a la ciutat.

En concret, la regidora ha recordat que el canvi en les aturades dels autobusos que recullen els creueristes és voluntària per a les empreses, però que la voluntat de Cort és que la proposta «continuï en peu per animar les empreses que diversifiquen la pressió humana en diferents llocs».

En la darrera reunió, l'Autoritat Portuària va traslladar a Cort que la limitació de vaixells i persones no podria dur-se a terme fins d'aquí a tres anys per ja «estar planificat el calendari d'arribada de creuers dels anys 2020 i 2021».

Així mateix, la regidora ha anunciat que ja ha demanat una reunió amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, del qual està «esperant resposta».

«Volem crear un grup de treball per poder plantejar aquesta limitació. Hem de mirar les diferents variables i poder arribar a un acord», ha dit la regidora.

D'altra banda, Truyol ha recordat que en la reunió amb el president de l'Autoritat Portuària, Joan Gual de Torrella, també es va traslladar d'establir un protocol, impulsat per Aliança Mar Blava, de control de la contaminació de l'aire a la zona marítima.

«Desgraciadament l'Ajuntament de Palma no té competències en zona marítima», ha lamentat Truyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.