Setmanari d'informació local - 138 anys

La CUP proposa respondre la sentència del Suprem amb una vaga general continuada

31839

El diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha afirmat que aposten per aturar Catalunya indefinidament, com a resposta a les sentències del judici al procés: «Per a nosaltres una vaga general seria un recurs, una resposta potent? Clar, seria fantàstic que fos una vaga general continuada»

En una entrevista a Europa Press, Riera, lamenta que les sentències del Tribunal Suprem arribaran sense una proposta ferma de resolució democràtica al conflicte polític a Catalunya, per la qual cosa, la situació «requereix una agudització, una escalada del conflicte».

«Mobilització social, institucional, desobediència civil i, també òbviament, parar el país. El que hem d'aconseguir és crear les condicions per a més tard o més aviat, aturar-lo de forma continuada, sota la forma que sigui això. Si és de vaga general, per a nosaltres és un recurs molt valuós i positiu, però no ens toca a nosaltres protagonitzar-lo, sinó que correspon als sindicats», ha subratllat.

Ha insistit que, per a això, cal crear les condicions per generar «un altre moment comparable al de l'1-O i el 3-O, però que aquesta vegada sigui efectiu i no es quedi en el simbòlic», i ha advertit de què, en la mesura que s'aconsegueixi o no aquest 'Aturada de país', es marcarà la pugna de la confrontació amb l'Estat i la correlació de forces.

En aquest sentit, Riera, ha criticat que ara mateix «l'independentisme hegemònic i majoritari de JxCat i ERC i el Govern es mou molt còmodament en el simbolisme i la retòrica, en comptes de crear les condicions que no es creen amb declaracions simbòliques».

«Això es fa posant en perill l'ordre jurídic polític, actuant les institucions amb sobirania i reapropiant-se del control del territori i dels recursos, acompanyat per un cicle de mobilitzacions. En això no veiem iniciativa per part de JxCat i ERC i el Govern», ha criticat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.