Setmanari d'informació local - 138 anys

Melcior Comes guanya el Premi Crexells de novel·la amb 'Sobre la terra impura'

31201

L'escriptor mallorquí Melcior Comes ha guanyat el 48 Premi Crexells de novel·la amb «l'electritzant» història Sobre la terra impura (Proa), com la descriu el seu editor, Josep Lluch, que ha acompanyat l'anunci fet aquest dimecres pel president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, i de l'escriptor i periodista David Castillo, en nom del jurat.

En la novel·la, l'autor aborda la seva novel·la més ambiciosa amb una trama amb aires de thriller que bolca la història d'un periodista cultural, un escriptor més o menys fracassat, que rep l'encàrrec d'escriure la biografia d'una polèmica actriu de teatre que va deixar dietaris de la seva vida i que és la segona dona d'un destacat industrial del sector sabater de l'illa.

A poc a poc, el protagonista descobrirà que els dietaris de la famosa actriu amaguen un secret molt fosc que podria desmuntar l'imperi dels Verdera, la qual cosa representants de la saga tractaran d'impedir costi el que costi.

Després de culminar la seva setena novel·la, guanyar el Premi Serra d'Or, el Núvol de novel·la, quedar finalista en el Premi d'Òmnium Cultural a la Millor Novel·la de l'Any i guanyar ara el Crexells, Comes (sa Pobla, 1980) parla d'un «procés de dol» difícil respecte al seu últim llibre que li impedeix arrencar una nova història.

«No m'ajuda gens que em doneu premis», ha bromejat l'autor, que ha reivindicat la literatura com a font d'entreteniment que permeti als lectors viure, reflexionar, plorar i divertir-se, entre altres funcions. Ha explicat que escriu amb «molt de sentit de l'humor», seguint els passos del seu mestre i pare literari: Baltasar Porcel, a qui ha confessat trobar a faltar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.