Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IEB tendrà 5,4 milions de pressupost i es posa en marxa l'Institut d'Indústries Culturals

30649

El Consell de Govern en funcions ha estat informat aquest divendres dels plans d'actuació per a 2019 de l'Institut d'Indústries Culturals (ICIB) i de l'Institut d'Estudis Balears (IEB).

Així ho ha indicat la portaveu del Govern, Pilar Costa, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern. Respecte a l'IEB, el pressupost per a aquest any 2019 és de 5,47 milions d'euros i recull objectius en l'àmbit cultural, difusió d'activitats, projecció exterior i competències lingüístiques.

El pla de l'IEB de 2019 inclou les Jornades d'Estudis Històrics Locals, el mes de novembre a Mallorca, que es dedicaran a la música pop-rock dels 60 i 70 a les Illes; en projecció exterior, la participació en 53 fires i festivals en matèria de literatura, música, arts escèniques i arts visuals; i el circuit TalentIB de literatura i el circuit TalentIB d'arts visuals, que s'adaptaran a la nova normativa en matèria de contractació, i es transformen en línies de subvencions.

Quant a les competències de l'IEB en matèria de llengua catalana, no es preveuen grans novetats de cara al 2019. Com cada any, estan previstes dues convocatòries de cursos de llengua catalana de tots els nivells, una al febrer i l'altra a l'octubre, i es convocarà una borsa de professors per als cursos de català.

Institut d'Indústries Culturals
Quant a l'ICIB, el pla de 2019 posa en marxa aquest nou organisme amb 1,5 milions d'euros de pressupost. A l'ICIB s'encarregaran estudis estructurals per sectors, elaborats amb paràmetres europeus, sobre l'estat actual de les indústries culturals de les Illes Balears. També es pretén impulsar el desenvolupament de la Llei de l'audiovisual.

A més, a partir d'ara l'ICIB gestionarà l'organisme Illes Balears Film Commission, així com les subvencions i les línies de finançament dirigides als sectors empresarials culturals. En aquest sentit, l'any 2019 gestionarà el Pla Estratègic de Subvencions.

Igualment, es preveuen cursos i tallers de formació especialitzada i pràctica per als professionals; actuacions per a afavorir noves accions de mecenatge cultural i empresarial, i un treball conjunt amb el Consell Sectorial de l'Audiovisual, així com la constitució d'altres consells sectorials culturals que assessorin l'ICIB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.