Setmanari d'informació local - 138 anys

Grups illencs viatgen a València per a participar dels concerts preliminars del Sona9

30603

La ciutat de València acull per tercer any consecutiu un dels concerts preliminars del Sona9, concurs per a artistes emergents en què competeixen aspirants de Catalunya, les Balears i el País Valencià.

Cada aspirant tindrà 20 minuts per interpretar les seves cançons en directe, després del que el públic escollirà quin grup o solista es classifica per a les semifinals i el jurat seleccionarà una altra proposta. D'aquesta manera, 12 artistes formaran part de la següent fase del concurs després dels concerts celebrats a Barcelona (4), Palma i València.

A les semifinals, els intèrprets han de preparar unes proves consistents en versionar i/o adaptar una cançó gravada per un altre artista i musicar el poema d'un autor novell proposat pel Sona9, detalla en un comunicat l'Institut Valencià de Cultura (IVC).

Les proves s'avaluen en cada eliminatòria, on toquen en directe al costat del repertori propi del grup, i en una actuació de 30 minuts de durada en els festivals Acústica de Figueres, Mercat de Música Viva de Vic, Festes de Santa Tecla de Tarragona i BAM de les Festes de la Mercè de Barcelona.

De les 12 propostes semifinals, el jurat del Sona9 escollirà les cinc que passaran a la cinquena fase del certamen. A la recta final faran un concert acústic a iCat FM i gravaran un tema en Bucbonera Studios. Com a colofó, els tres grups finalistes actuaran el 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

Premis
Al Sona9 hi ha quatre premis. El principal permet que el guanyador accedeixi a l'enregistrament, producció i edició d'un disc en un estudi i realitzi una gira per sales i festivals de Catalunya, a més d'una campanya de publicitat en els mitjans organitzadors.

El segon premi, 'Joventut', consta de la gravació de quatre cançons, la distribució digital de l'EP i una gira de concerts per festivals de Catalunya. En tercer lloc, el 'Èxit' ofereix la gravació de dues cançons i la distribució digital del 'single'.

Un últim guardó es tria per votació popular. Es vota el mateix dia de la final, de manera que els tres finalistes poden optar gràcies al suport del públic. Consta de 1.000 euros en material musical.

El Sona9 està organitzat per Grup Enderrock, Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Generalitat Valenciana - Institut Valencià de Cultura, Govern de les Illes Balears - Illenc i Fundació SGAE, el patrocini d'Estrella Damm i la col·laboració de la Fira Valenciana de la Música trovam i la Valencian Music Association (VAM). Les invitacions es poden obtenir mitjançant el formulari disponible a la web.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.