Setmanari d'informació local - 138 anys

La jornada electoral marca el Diumenge de l’Àngel d'enguany

29741
Pep Aguilar

Els Castellers de Mallorca han actuat aquest diumenge al Castell de Bellver amb motiu de la tradicional Diada de l’Àngel. Enguany però la diada ha estat clarament marcada per les eleccions espanyoles que han suposat la falta de molts castellers de les dues agrupacions que hi participaven: els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant. Aquesta mancança de castellers ha impedit a les dues colles enlairar castells de 7 pisos, que són els habituals en aquesta Diada de l’Àngel en edicions passades.

Els palmesans obriren plaça amb el pilar de 4 per sota i encetaren les rondes castelleres amb el 3 de 6, un castell que els va servir per estrenar enxaneta i per refermar l’estructura; es tractà clarament d’un castell molt serè i que s’esperava que s’estrenés ahir amb un pis més. En segona ronda arribà el 4 de 6 que també es va descarregar de forma tranquil·la, de la mateixa manera que ho va fer el 3 de 6 amb agulla, castell amb que els grana tancaren la ronda de castells. Per a cloure l’actuació descarregaren un pilar de 4 on també s’estrenà una nova acotxadora que regalà a la plaça un pilar ple d’il·lusió.

D’aquesta manera els de Palma sortiren amb un regust agredolç ja que els hagués encantat poder estrenar, per fi, els 7 pisos al Castell de Bellver. Tot i a això la fermesa dels tres castells els augura l’estrena d’estructures superiors en les properes cites castellers.

Per la seva banda, els Al·lots de Llevant descarregaren el 3 de 6, el 2 de 6 i el 4 de 6 amb agulla.

Les pròximes actuacions dels Castellers de Mallorca seran el primer de maig a Ses Salines i el 4 de maig a la Diada per la Llengua, la Cultura i els Drets Civils organitzada per l’OCB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.