Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell celebra les 'Jornades de Patrimoni Immaterial: Temps de festa'

29603

El Consell de Mallorca celebrarà entre el 25 i el 27 d'abril les 'Jornades de Patrimoni Immaterial: Temps de festa', que se centraran en «les festes populars, les festes declarades d'interès cultural, el paper que té la dona, la música que les caracteritza, així com en la relació entre religiositat i neofesta».

La institució insular explica que posarà sobre la taula el «debat de les neofesta» a través d'aquestes jornades, que també inclouen un cicle que el departament de Cultura, Patrimoni i Esports ha impulsat aquests últims anys entorn de «diferents aspectes del patrimoni immaterial».

Així, l'esdeveniment, organitzat des del Servei de Patrimoni del Consell, cercarà «aglutinar diversos conceptes que defineixen les festes populars»: els espais de vida quotidiana, la gastronomia, la música, l'oralitat i la vestimenta.

Respecte al concepte de «neofesta», el Consell ha previst per al dissabte la taula rodona 'Festa, religiositat i neofestes'. Participaran l'antropòleg Marcel Pich, així com el rector de la parròquia de Pollença, Francesc Vicens Gomila; els confrares Lluís Mas i Elena Ballester; la representant de la festa de la Beata Laura Estarás com, i la regidora de Cultura del Sineu, Magdalena Genovart.

Concretament, l'obertura de les jornades serà aquest dijous a les 19.00 hores en el Convent de les Caputxines de Palma, amb una conferència i concert a càrrec del músic Ferran Pisà, qui exposarà les últimes recerques realitzades per a 'El Cançoner de la família Brondo, un manuscrit de música del s. XVII'.

Així mateix, l'esdeveniment comptarà amb la participació d'experts en etnologia, com el director del Museu Etnològic de Barcelona, Pep Fornés; la musicòloga Bàrbara Durán; la cantant Miquela Lladó; els antropòlegs Marcel Pich i Manuel Delgado; representants de confraries; impulsors de festes com la Mucada i la Beata, i amb activistes de la cultura popular, com Toni Torrens.

Les activitats són gratuïtes i requereixen inscripció per correu electrònic, a patrimoni@conselldemallorca.net, o per telèfon, telefonant al 971.219.818.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.