Setmanari d'informació local - 138 anys

PIMEM assenyala que l'estacionalitat «marca la dinàmica de l'ocupació» de Mallorca

29061

El president de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), Jordi Mora, ha assenyalat, en relació a les dades de l'atur publicades aquest dimarts, que són unes xifres que reflecteixen que l'estacionalitat de Mallorca «marca la dinàmica de l'ocupació».

Així, després de conèixer que l'atur ha augmentat aquest mes de març un 1,9 per cent respecte al març de 2018, Mora ha assegurat que les Balears es troben «torturades per les estacions turístiques».

Segons ha dit, «l'any passat la Setmana Santa va produir un mes de març positiu i enguany en caure a l'abril la celebració, ens hem ressentit a nivell d'ocupació».

El representant de PIMEM també ha dit, però, que «a diferència de les dades de 2018, respecte al febrer de 2019, març ha millorat les xifres amb un 5,8 per cent menys d'aturats».

«Continuam generant ocupació i creim que el mes d'abril pot ser positiu per la festivitat, però continuam remarcant la manca de recursos que hi ha a les Illes perquè les empreses puguin millorar aquestes dades», ha remarcat.

Mora ha volgut remarcar el «necessari impuls» que necessiten les empreses que no pertanyen al sector turístic. «Per a desestacionalitzar les Illes i millorar els nostres números d'atur, cal fomentar un altre tipus d'activitats, com pot ser el sector industrial o el tecnològic», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.