Setmanari d'informació local - 138 anys

Un disc monogràfic i una gira de concerts per a donar a conèixer Baltasar Samper

28891

Una iniciativa impulsada per l’associació Euroclàssics que compta amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca per a donar continuïtat al projecte de divulgació de la figura del compositor mallorquí, després de l’estrena l’any passat de les 3 danses mallorquines. Un catàleg d’activitats que inclou l’enregistrament d’un CD amb cançons inèdites i cinc concerts en diferents poblacions de Mallorca, acompanyats també del documental 'Baltasar Samper: el ritme amnèsic', produït per Cinètica.

'Samper: cançons i danses' és un recull del llegat recuperat de Baltasar Samper, una de les figures musicals més rellevants de la primera meitat del segle XX a Mallorca. Un disc monogràfic amb 10 cançons per a veu i piano, la majoria de les quals són peces inèdites i primers enregistraments, acompanyades per lletres de poetes coetanis a Samper. També inclou el primer enregistrament de les ‘Tres danses mallorquines’, per a piano i orquestra de corda, dins del projecte de recuperació del patrimoni musical mallorquí iniciat el 2018, enmarcat dins la commemoració del 130è aniversari del naixement del músic mallorquí.

Un projecte impulsat per Francesc Blanco, músic i responsable de l’associació Euroclàssics, per a qui «és molt significatiu haver pogut enregistrar i poder presentar una música que realment ha sonat poquíssim, és com saldar un deute».

«Una iniciativa amb la qual volem aprofundir en el coneixement i en la divulgació tant de l’obra de Baltasar Samper com de la seva persona i de la seva vida», ha explicat el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles.

El CD es va enregistrar entre l’octubre de 2018 i el gener d’enguany als estudis Ca’s Music de Santa Eugènia, i compta amb la participació del tenor José Manuel Sánchez, els pianistes M. Victòria Cortès i Francesc Blanco, l’Ensemble Tramuntana, el director Barry Sargent i el violoncel·lista Marc Alomar.

Així, s’han programat cinc presentacions a Mallorca, amb concerts comentats, projecció del documental ‘Baltasar Samper: el ritme amnèsic’ i presentació del monogràfic.

Les primeres presentacions tendran lloc el dia 29 de març a l’Auditòrium Sa Màniga -Cala Millor- (entrada gratuïta) i el dia 30 de març a Can Alcover -Palma- (taquilla inversa), on s’interpretaran les 3 danses mallorquines per a piano i orquestra de cordes (So d’artesà, Dansa dels cossiers i Ball de sa cisterna), estrenades l’agost de 2018.

La tercera presentació del monogràfic de Samper tendrà lloc el primer d’abril a l'Auditori del Conservatori de Música i Dansa de Palma (entrada gratuïta), on es projectarà el documental ‘El ritme amnèsic’, de Cinètica Produccions i, finalment, es realitzarà el concert de les cançons per veu i piano. Hi actuaran: Jose Manuel, tenor; M. Victòria Cortés, piano; i Francesc Blanco, piano.

Les darreres presentacions programades a Mallorca tendran lloc els dies 12 i 13 d’abril, al Museu Dionís Bennàssar -Pollença- i al Casal des Poble -Esporles- respectivament. En aquestes ocasions caldrà adquirir les entrades prèviament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.