Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca Lliure presenta aquest divendres la campanya 'Volem decidir'

28209

L'organització juvenil mallorquina, Mallorca Lliure presenta aquest divendres la nova campanya 'Volem decidir'.

Es tracta d'una campanya dirigida als mallorquins amb l'objectiu de poder decidir sobre «els temes i els problemes que ens afecten a dia d'avui des del punt de vista social, econòmic, laboral, linguïstic, cultural i territorial». És una campanya que durarà tot l'any 2019 i que pretèn tractar les temàtiques citades anteriorment.

La presentació es farà aquest divendres a Can Alcover (Palma) a les 17 hores.

Manifest de la campanya 'Volem decidir'

En els propers anys, Mallorca afronta un dels debats més importants de la seva història. Des de fa poc més de mig segle, la nostra illa ha anat configurant la seva estructura econòmica a partir de l’absoluta centralitat de l’activitat turística, assumint aquesta el paper de sector estratègic per antonomàsia. Ara, però, els signes d’esgotament d’aquest model es fan de cada vegada més evidents, i són ja molts els mallorquins que consideren necessari un canvi de rumb per assegurar el benestar d’aquest poble.

L’efervescència de les lluites feministes, sobretot durant els darrers anys, també evidencia aquesta tendència de canvis profunds en l’estructura social i econòmica de Mallorca. Els grans consensos contra la violència de gènere i per a l’alliberament del col·lectiu LGTBI, han fet d’aquestes qüestions un element transversal a la nostra vida política. Des de les institucions, s’hi aporten de cada vegada més recursos i energies.

La sensibilització al voltant de la memòria històrica, la necessitat d’un pes creixent de l’economia social i solidària, la democratització del model d’estat o la necessitat d’abordar problemàtiques com l’accés a l’habitatge o la precarietat laboral configuren també part de l’imaginari col·lectiu mallorquí, capaç de generar consensos amplis sobre el model de societat que volem per a aquest país.

Malgrat aquest panorama, favorable a que es produeixin transformacions profundes, existeixen límits evidents per a la seva materialització. La posició subalterna de les institucions mallorquines respecte l’Estat Espanyol i la Unió Europea, posa en dubte la seva capacitat d’acció al voltant de totes aquestes qüestions. La societat mallorquina ençata debats sense tenir les eines per resoldre’ls. Davant l’evident crisi social, política i econòmica que estem travessant, i davant l’esgotament del model autonòmic, sorgeix la necessitat evident d’apostar per la plena sobirania del poble mallorquí per a abordar tots aquests temes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.