Setmanari d'informació local - 138 anys

600.000 euros per a lluitar contra el canvi climàtic a Mallorca

27531

El Consell de Mallorca ha invertit un total de 600.000 euros en els ajuntaments amb el compromís polític d'anticipar-se als «efectes inevitables del canvi climàtic», mitjançant el conveni de col·laboració entre la institució insular i els 33 ajuntaments adherits al Pacte de Batles contra el Canvi Climàtic.

Segons ha informat el Consell en un comunicat, la institució insular finançarà actuacions com la redacció o actualització del Pla d'Acció per a la Sostenibilitat Energètica i el Clima (Paesc) elaborat per als ajuntaments.

Un pla que permetrà als municipis concretar accions concretes com la instal·lació d'un sistema informàtic per a controlar i millorar la despesa energètica. Així, gràcies a aquesta eina cada ajuntament podrà dissenyar un consum més responsable i eficient.

El pla, també inclourà altres accions per a millorar l'enllumenat públic, la neteja o recollida de residus. Amb aquest conveni, els ajuntaments també es comprometen a col·laborar activament en la recopilació, tractament i estudi de les dades energètiques que li siguin sol·licitades i organitzar activitats de difusió pel Dia de l'Energia 2019.

La idea del Consell és implicar el màxim de municipis i contribuir de manera global per fer front a aquest repte. De fet, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha explicat que cal «una acció conjunta perquè la lluita contra el canvi climàtic ha de ser global».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.