Setmanari d'informació local - 138 anys

'La nit de Catalina Homar' i 'Les darreres paraules' arriben a València des de Palma per a «compartir cultura»

25831

La doble funció 'La nit de Catalina Homar / Les darreres paraules', produïda pel Teatre Principal de Palma, arriba al Teatre Principal de València amb l'objectiu de «compartir cultura no només entre administracions sinó entre ciutadans d'un mateix entorn, com la Mediterrània». Aquesta proposta es podrà veure al recinte valencià entre divendres i diumenge que ve.

Les dues obres tenen com a nexe comú la figura de l'Arxiduc Lluís Salvador, un aristòcrata austríac que a finals del segle XIX va dedicar bona part de la seva vida a l'estudi de la naturalesa i les societat de les Balears que s'ha convertit en un personatge arrelat en la història i la cultura de la població mallorquina.

Una d'elles, 'Les darreres paraules' és un monòleg escrit per l'escriptora mallorquina Carme Riera, sobre els darrers moments de la vida de l'arxiduc i les converses que llavors va mantenir amb el seu secretari. Aquest muntatge està dirigit per Rafael Durán.

L'altra peça, 'La nit de Catalina Homar', escrita pel també mallorquí José Carlos Llop, parla, també amb un monòleg, de Lluís Salvador a través de la figura i l'ànima de Catalina Homar, «la seva amant més popular i un personatge que fins ara ha passat com a secundari i pràcticament sense biografia». L'obra està dirigida per Rafael Lladó.

Totes dues representacions arriben al Teatre Principal de València de la mà de l'Institut Valencià de Cultura, atenent la seva voluntat de «compartir» amb l'administració de les Balears iniciatives que permetin al País Valencià i a les Illes «compartir cultura i visibilitat». Les obres són produccions pròpies al Teatre Principal de Palma, dependent del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.