Setmanari d'informació local - 138 anys

Formentera obr el període d’inscripcions per al nou curs d’acolliment lingüístic

24629

El divendres 5 d'octubre s'obrirà a Formentera el període d'inscripcions per al nou curs d'acolliment lingüístic, que el seu objectiu és afavorir la integració de l'alumnat nouvingut. Segons ha explicat el Consell Insular de Formentera, des del departament d'Immigració s'ha plantejat el projecte, materialitzat en un taller per donar resposta a les necessitats del col·lectiu.

La intenció és evitar el fracàs escolar i abandó dels estudis entre els joves immigrants. El programa s'iniciarà el dia 15 i es perllongarà fins a finals de curs i serà per a alumnes de primària i secundària. La coordinadora María Isabel Jiménez ha dit que amb el recurs «es vol potenciar la millora de la comprensió lectora, d'escriptura, així com oral de la llengua catalana, donant resposta a les necessitats promogudes i sol·licitades des dels centres escolars».

Així, es pretén millorar l'aprenentatge escolar i la integració, ja que «si existeix una bona integració de l'alumnat a l'escola, la integració de la família en general resulta beneficiada», han dit des del Consell. Les classes s'adequaran al nivell de cada alumne i potenciaran el treball en equip, a més de promoure la igualtat d'oportunitats a l'hora de seguir el ritme de classes lectives.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.