Setmanari d'informació local - 138 anys

Rosario Sánchez es compromet a revisar el protocol de protecció de dones víctimes de violència masclista

24477

La delegada del Govern espanyol a les Balears, Rosario Sánchez, s'ha compromès a una revisió del protocol de protecció a les dones víctimes de violència de gènere per millorar la coordinació institucional durant una reunió de treball amb tot l'equip especialitzat de la Unitat de Família i Dona (UFAM) de la Policia espanyola.

Segons ha apuntat aquest divendres Delegació de Govern espanyol, la UFAM de Palma està composta en l'actualitat per 20 efectius, cinc dones i 15 homes, dedicats a la investigació i la protecció de les víctimes.

L'objectiu d'aquesta reunió era conèixer la seva organització i compartir la tasca que es realitza des d'aquesta unitat, tant en matèria d’investigació com de protecció, per conèixer les seves necessitats i mostrar-los el seu suport. La revisió i millora d'aquest protocol farà que es compleixi un mandat de la Vicepresidència del Govern i el desenvolupament del Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

Els agents de la UFAM de la Policia espanyola són en molts casos els primers a atendre a les víctimes. S'encarreguen de recollir les denúncies en matèries concernents a la violència familiar, i també a menors i als delictes de naturalesa sexual. Així mateix, també es dedica posteriorment a la protecció integral de les víctimes.

Per dur a terme tota aquesta tasca, la unitat es troba en permanent contacte amb diferents institucions com la Fiscalia, els jutjats, l’Institut Balear de la Dona, el Govern o el Consell de Mallorca, per la qual cosa és en aquest contacte on la delegada del Govern espanyol ha incidit en la necessitat de revisar el protocol d'actuacions.

Durant la reunió, s'ha tractat també el funcionament del sistema VioGén, que és l'instrument donat pel Ministeri d'Interior perquè totes les institucions comparteixin la seva informació i determinar així el nivell de risc de les dones víctimes de violència de gènere i la seva necessitat de protecció.

En aquest sentit, per part dels integrants de la UFAM s'ha exposat a la delegada el bon funcionament del sistema, si bé consideren que seria necessària la dotació de més recursos humans per complir amb les necessitats de protecció a les dones, i més formació per als funcionaris d'altres institucions que participen del sistema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.