Setmanari d'informació local - 138 anys

Juanjo Martínez: «La resposta del Govern espanyol sobre la deslocalització de TEKA no ens convenç»

24467

Esquerra Unida de les Illes Balears, mitjançant la diputada d'Izquierda Unida Eva García Sempere, va presentar una bateria de qüestions, el passat 12 de juliol, destinades al Govern sobre el tancament de la fàbrica de TEKA a Binissalem.

Les qüestions presentades varen ser les següents:

– Té coneixement el Govern sobre la intenció de deslocalitzar la fàbrica de TEKA Binissalem?
– Té el Govern previst algun tipus de pla per evitar la deslocalització de TEKA?
– Té el Govern intenció de fomentar l'increment del teixit industrial a les Illes Balears per generar ocupació de qualitat? I si és així, de quina manera?
– Quines mesures portarà a terme el Govern espanyol per evitar la deslocalització de les empreses i la protecció de la indústria en un context de transició energètica.

La resposta del Govern espanyol es va retardar fins al passat dimecres dia 26 de setembre. Davant de la resposta, Juanjo Martínez ha declarat que «la resposta que ens ha donat l'actual Govern espanyol no ens convenç gens ni mica».

Seguidament, ha explicat la manca de conformitat amb la resposta: «El Govern ens contesta que fa un seguiment a la situació de la indústria espanyola, però que a les decisions que pren una empresa privada no hi pot intervenir, doncs bé, nosaltres creiem que l'Estat hauria de poder utilitzar algun tipus de mecanisme per tal d'impedir la deslocalització d'aquestes».

Per a Martínez, els programes de suport a la inversió industrial «o bé són insuficients o bé no s'estan fomentant realment, perquè la fuga d'empreses a les Illes Balears i a l'Estat espanyol són constants» per tant creu que «és necessària una major implicació de l'Estat amb el teixit industrial, qui hauria de ser un sector estratègic de sosteniment de l'economia de l'Estat i no estar relegat a un segon o tercer pla, per darrere del turisme».

És per aquest motiu que demanen al Govern que «activi els mecanismes necessaris per a evitar la fugida d'empreses a les Illes Balears, i crear programes reals i efectius per tal de fomentar la reindustrialització del nostre territori, per tal de provocar una rediversificació del model econòmic i així ajudar a l'estabilitat econòmica i laboral de les persones residents a les Illes Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.