Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Palma no permetrà la circulació de galeres durant les hores de més calor

23053

L'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma ha signat aquest dilluns un decret amb el qual suspendrà l'activitat de les galeres entre les 12.00 i les 17.00 hores quan l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) activi avisos taronja o vermell -risc greu o sever- per altes temperatures.

El decret s'ha signat a petició de l'Àrea d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal amb l'objectiu de «preservar la salut dels cavalls adscrits a les galeres, uns animals molt sensibles a les elevades temperatures».

La suspensió del servei es durà a terme sobre la base del procediment d'activació d'avisos del Pla Meteoalerta de Aemet durant els dies en què l'alerta taronja o vermella estigui activa.

Quan preveu una alerta, la Aemet emet els avisos el dia anterior. Per això, els prestadors del servei estaran obligats a consultar la pàgina web oficial de l'Agència per confirmar l'existència d'avisos que condicionin el servei.

El nivell d'avís taronja informa sobre un risc meteorològic important i marca un cert perill per a les activitats usuals. L'avís vermell, per la seva banda, informa que el risc és extrem, no habitual i d'intensitat excepcional.

Un dels aspectes que destaca l'informe de Benestar Animal en el qual Cort s'ha basat per a aquest decret és que «treballar en condicions de temperatures altes es considera un risc elevat per a la salut del cavall». El decret recull que el sistema de regulació tèrmic dels cavalls no els permet eliminar la calor amb eficàcia, especialment en els casos de treball de tir.

«És la nostra obligació»

La regidor d'Ecologia, Neus Truyol ha manifestat la «responsabilitat de l'Ajuntament amb el benestar animal» i ha recordat que és «perillós per a la salut dels cavalls treballar en hores i dies d'elevades temperatures».

«Pot suposar una amenaça per a la seva vida fer un treball al sol dur, com arrossegar les galeres. És la nostra obligació, com a responsables d'aquest servei municipal, vetlar pel benestar i la seguretat d'aquests animals», ha dit Truyol.

En aquest sentit, la regidora ha afegit que no poden «seguir consentint que aquests animals treballin en dies i hores amb temperatures de 40 graus o més».

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha afirmat que en el seu departament comparteixen «al cent per cent» l'argumentació de Benestar Animal. «És un compromís de l'equip de govern assumir les consideracions de l'àrea en aquesta matèria i, per això, des de Mobilitat hem signat el decret d'acord amb l'establert en l'actual reglament», ha dit.

«L'Ajuntament de Palma vetla per la protecció i el benestar dels animals i troba adequat implementar mesures preventives per evitar el 'xoc' tèrmic, defalliment per esgotament, cop de calor o, en definitiva, tot el que pot representar un sofriment per a l'animal», han insistit des de Cort.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.