Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen l'aprovació d'una moratòria per evitar prospeccions d'hidrocarburs a les Balears

23019

Aliança Mar Blava vol aprofitar la visita de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per recordar-li la seva petició, ja tramitada per escrit, que el Govern espanyol aprovi urgentment una moratòria a la presentació de noves sol·licituds de projectes de prospeccions d'hidrocarburs i de campanyes d'adquisició sísmica amb canons d'aire comprimit o altres tecnologies lesives per a la fauna marina.

«Mentre no es disposi d'una Llei que prohibeixi definitivament la realització d'aquestes perilloses activitats, aquesta moratòria seria una adequada mesura, de caràcter preventiu, per evitar que les empreses del sector d'hidrocarburs instàssin la tramitació de nous projectes de prospeccions».

A més, Aliança Mar Blava, ha sol·licitat per escrit l'arxiu definitiu de totes les sol·licituds de permisos de recerca d'hidrocarburs i de tots els projectes d'exploració d'hidrocarburs o d'adquisicions sísmiques que estan encara en tramitació en aigües del Mediterrani. El més recent d'aquests sent és el projecte 'Uncovering the Mediterranean Salt Giant (MedSalt-2)', sol·licitat pel OGS de Trieste, Itàlia, en aigües situades entre Mallorca i Eivissa i Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.