Setmanari d'informació local - 138 anys

«Més del 60 per cent de les dones que passen les fronteres són violades»

La directora de la Societat Espanyola de Medicina Humanitària, Pilar Estébanez, ha defensat la necessitat de canviar el discurs sobre la immigració

22945

La directora de la Societat Espanyola de Medicina Humanitària, Pilar Estébanez, ha defensat aquest dimecres la necessitat de canviar el discurs sobre la immigració perquè la població doni suport a mesures com l'acolliment de les persones del buc 'Aquarius'.

L'experta s'ha expressat així en el marc dels cursos d'estiu de la Universitat Internacional d'Andalusia (UNIA) a la seu de la Rábida (Huelva).

Estébanez, que dirigeix el seminari sobre 'L'assistència sanitària a la infància en les crisis humanitàries', ha posat com a exemple l'efecte que va tenir la posició del Govern de Pedro Sánchez en aquesta situació.

«Si s'hagués fet una enquesta un mes abans del seu suport a aquest pla de rescat, hauria sortit un rebuig, però després de donar un discurs positiu de solidaritat, a la setmana, una enquesta del Centre de Recerques Sociològiques (CIS) assenyala que el 80 per cent ho aprova», ha destacat.

Aquesta experta també ha alertat sobre un fenomen que va en augment i que afecta especialment als col·lectius més vulnerables, ja que «en els conflictes d'abans no s'atacava als nins i a les dones, mentre que ara es calcula que més del 60 per cent de les dones que passen les fronteres són violades».

Estébanez ha participat en una roda de premsa al costat del director de la seu de la UNIA a la seu de la Rábida, Agustín Galán, i al consultor de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Maurici Calderón, que s'ha referit a la identificació dels menors d'edat per assenyalar que «és un procés imperfecte, amb un espai per a la millora molt gran.

Així mateix, Calderón ha destacat que molts d'aquests nins no acompanyats són subjectes de tracta de persones i han rebut instruccions sobre l'actuació que han de seguir per ocultar el seu origen, el seu nom i la seva edat.

«Això és un dels majors reptes per als directors de les agències que s'especialitzen en l'atenció als refugiats», ha lamentat abans de reclamar un estudi sistemàtic acurat sobre la situació d'aquests menors que «miri sense embuts el que està passant amb ànim d'enfocar la protecció i d'habilitar oportunitats d'integració i de creació de projectes futurs per entendre què els va passar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.