Setmanari d'informació local - 138 anys

El PDeCat es fa (ara sí) independentista

22847

La militància del PDeCat que participa en l'assemblea que es celebra aquest cap de setmana al Palau de Congresos de Catalunya, ha forçat la direcció de partit a apostar per l'objectiu de fer efectiu un estat independent de forma immediata, «fent efectiva la república catalana»; a cercar fórmules per confluir amb la Crida Nacional per la República promoguda per Carles Puigdemont i, finalment, a fer un pas al costat.

L'assemblea del PDeCat ha provat una esmena inclosa a la ponència política que posa en marxa el procés d'integració a la Crida Nacional per la República. L'esmena aprovada insta la militància a «sumar-se i participar activament a títol personal» en el projecte impulsat per Carles Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sànchez.

La defensa de la ponència, redactada per Josep Rull, Jordi Turull, Lluís Puig i Quim Forn, ha estat defensada per l'alcalde de Valls i portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, que en una piulada ha manifestat que havia estat un «moment molt emotiu».

L'Assemblea Nacional del PDeCAT ha aprovat, també, la ponència política, les bases han votat a favor d'una esmena que planteja que el partit té com a «objectiu fer efectiu aquest estat independent de forma immediata, fent efectiva la república catalana».

La ponència política fixa el full de ruta del partit per als propers anys. Aquest punt s'ha aprovat aquest divendres a la nit, però ha obtingut menys del 60% dels suports. Per això, es portarà a votació en el plenari de l'assemblea afegir-hi la frase «al més aviat possible».

L'esmena, que s'ha presentat des del Baix Besòs, Sant Andreu i Vallès Oriental, avala les bases fundacionals del PDeCAT i diu que els seus objectius són «més vigents que mai un cop proclamat l'Estat independent en forma de república» el 27 d'octubre.

Entre les altres propostes a debat en l'assemblea figuren esmenes que no descarten la unilateralitat per arribar a l'objectiu de la independència.

Marta Pascal fa un pas enrere

Marta Pascal fa un pas enrere. La fins ara coordinadora general del PDeCAT renuncia a revalidar el càrrec.

Pascal ha anunciat la seva renuncia i ha estat contundent en la declaració. Diu que no té la confiança de Puigdemont: «Una coordinadora general del PDeCAT no pot ser que no tingui la confiança del president Carles Puigdemont, i és evident que jo no la tinc. Per tant, anuncio la meva decisió de renunciar a un mandat».

Al seu lloc, hi haurà una presidència per a David Bonvehí i una vicepresidència per a Míriam Nogueras. Pascal ha explicat que ha demanat al seu equip que es quedi a la direcció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.