Setmanari d'informació local - 138 anys

El descompte del 75 % per a residents, en vigor des d'aquest dilluns

22647

El descompte a residents de les Balears, les Canàries, Ceuta i Melilla en el preu de la tarifa per a trajectes aeris i marítims a la Península ha entrat en vigor aquest dilluns a les 9 hores, després que així fos autoritzat pel Govern espanyol divendres passat amb un acord del Consell de Ministres.

En el seu moment, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, va posar en valor que els ciutadans d'aquests territoris podran gaudir de la mesura aquest mateix dilluns gràcies al fet que el Govern espanyol ha cercat «la via més efectiva i immediata».

Foment va mantenir una reunió la setmana passada amb els executius de les Canàries i les Balears en la qual varen pactar que la bonificació del 75 % fos una realitat abans del proper 28 d'aquest mes.

Per 2018 la dotació destinada a bonificacions al transport aeri i marítim en zones extrapeninsulars reflectida en els pressupostos puja a 492 milions d'euros, un 16 per cent més que l'any anterior.

Fins ara Foment subvenciona 15 milions de viatges entre la península i les Balears, les Canàries, Ceuta i Melilla, així com els trajectes dins dels dos arxipèlags, tant per via aèria com marítima.

L'Executiu espera que s'incrementin substancialment el nombre de viatges subvencionats en els desplaçaments amb la Península, de manera que en termes anuals se superin els prop de 7,8 milions de bitllets que ja gaudien del 50 % de subvenció.

D'altra banda, cal destacar que algunes companyies com Ryanair no ofereix el descompte aquest dilluns ja que, segons va anunciar, la subvenció l'aplicarà a partir d'aquest dimarts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.