Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort aprova el 65% de les propostes presentades en el Debat de l'Estat de la Ciutat

21973

L'Ajuntament de Palma ha aprovat el 65 per cent de les propostes de resolució presentades pels grups municipals en el marc del Debat de l'Estat de la Ciutat. Segons ha detallat el consistori, s'han exposat un total de 70 propostes, de les quals 24 han estat de l'equip de govern, 24 de PP i 22 de Ciudadanos

D'aquestes propostes s'han aprovat un total de 45, les 24 presentades per l'equip de govern, 12 de Ciudadanos i nou del PP. Entre uns altres, s'ha aprovat la implantació de la gratuïtat per als usuaris de l'EMT en els menors de 17 anys a partir de l'1 de gener de 2019, la creació del Consell Municipal de la Convivència i les Migracions i posar en marxa a les Cases de Son Llàtzer un centre de creació cultural i de festes populars.

El debat s'ha estructurat en quatre blocs. En el primer s'han debatut les propostes de temes municipals relacionats amb Comptes, Economia i Recursos Humans; posteriorment s'han tractat les qüestions sobre Serveis a la Ciutadania; a continuació sobre Urbanisme i Medi ambient i finalment, s'han debatut propostes relacionades amb Vigilància de la Contractació, Infraestructures i Desconcentració Territorial.

Altres acords aconseguits contemplen la municipalització de dues biblioteques externalitzades, desenvolupar el projecte de construcció d'una escola infantil 0-3 a Son Gibert, continuar amb la implantació de l'administració electrònica i participar en convocatòries de subvencions per a projectes de millora del servei prestat a la ciutadania.

També es mantendran i ampliaran les ajudes al comerç de proximitat i el desenvolupament del turisme accessible a la ciutat, s'insta a aprovar i executar inicialment el Pla d'Igualtat intern de l'Ajuntament i a potenciar l'Escola Municipal de Formació.

En altres matèries, es donarà un major impuls i foment del teletreball, es desenvoluparà un programa d'educació ambiental per conèixer el Carnatge. A més, es posaran en marxa els programes 'Dissabte a fons', per realitzar una neteja anual intensiva en tots els barris després de l'estiu, i un per a la reutilització d'objectes.

D'altra banda, el ple ha acordat adaptar les parades de les galeres per garantir el benestar dels animals, s'elaborarà i es posarà en marxa un Pla Integral de Manteniment per als parcs i zones enjardinades i es compromet a obtenir solars per a la construcció de 200 habitatges públics i ampliar les línies de subvencions de lloguer d'habitatges.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.