Setmanari d'informació local - 138 anys

El 65% de les carteres ministerials del govern de Sánchez seran ocupades per dones

21561

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha configurat un executiu amb majoria de dones, ja que n’ha triat 11 per ocupar carteres ministerials, enfront dels sis homes que ha escollit per dirigir un dels 17 ministeris. D'aquesta manera, aquest Govern del PSOE es converteix en el que més presència femenina té de tota la democràcia. A més, és el primer executiu que compta amb més dones que homes: Un 64,7 de l'equip del Govern són dones, enfront d'un 35,3% d'homes.

Durant la seva compareixença, Sánchez ha argumentat que el seu equip «és un reflex» d'una societat «paritària, en la qual la meitat són dones» a la qual aquest ha de representar.

Els ministeris

La Vicepresidència i el Ministeri d'Igualtat la guiarà Carmen Calvo. Els ministeris de Sanitat i Educació el lideraran dues dones, Carmen Montón i Isabel Celáa, respectivament. D'altra banda, la ministra de Política Territorial serà Meritxel Batet i de Transició Energètica i Medi ambient, Teresa Ribera. Economia i Hisenda passen a les mans de dues dones, Nadia Calviño i Magdalena Valerio, respectivament. També Justícia, càrrec que ocuparà des d'ara la fiscal Dolores Delgado; Indústria, que  l’ocuparà Reyes Maroto; i Defensa, que el liderarà Margarita Robles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.