Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus a 'Per una mar sense plàstic' amb una demostració del sistema de devolució d'envasos

21457

Durant la Diada del Medi Ambient 2018 de l'Associació de Veïnats Santa Pagesa, no abandonar envasos de begudes ha tengut un doble premi. A més d'evitar que molts acabin en el fons de la mar, les persones que han portat les seves llaunes i ampolles a l’espai de la campanya ‘Per una mar sense plàstic’ han obtengut 10 cèntims per cada envàs.

Aquesta acció ha emulat el funcionament del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'envasos (SDDR) que recull la proposta de Llei de Residus de les Balears, i ha servit per a donar el sus a la campanya ‘Per una mar sense plàstic’, que recorrerà les Illes durant les següents setmanes.

Amics de la Terra, Greenpeace, GOB, Fundació Deixalles, Rezero, PIMECO, Recircula i Retorna són les entitats que donen suport a aquesta iniciativa i han aprofitat la Diada del Medi Ambient per a presentar el seu manifest.

«Recuperar la pràctica de tornar les llaunes i les ampolles a la botiga, cosa que ja fan a 40 regions de tot el món, ha de ser una gran ajuda per evitar que cada dia un milió d'envasos de begudes es perdin i acabin contaminant les Illes Balears», ha indicat Margalida Ramis, portaveu del GOB.

«En el cas del plàstic, cada dia a les Balears es venen 500.000 ampolles de les quals 350.000 es perden i contaminen el nostre entorn», ha afegit Eusebio Martínez de la Casa, fundador de Recircula.

També ha participat a la presentació del manifest Jaume Rivera, vicepresident de Pimeco, qui ha incidit en la necessitat d’impulsar solucions a aquest problema des de tots els sectors de la societat. «A més, aquesta mesura promou el comerç de sostenibilitat i neteja els carrers de llaunes i ampolles abandonades», ha detallat.

Finalment, César Sánchez, portaveu de Retorna ha posat l’accent en l’oportunitat que suposa per a les Balears convertir-se «en el primer territori de la Mediterrània lliure d’envasos abandonats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.