Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Arxiu del Regne de Mallorca acull aquest dijous la quarta edició de l'activitat 'El document del mes'

20617

L'Arxiu del Regne de Mallorca acollirà aquest dijous a les 18.00 hores la quarta edició de 'El document del mes' amb el testament d'Agnès de Pacs i Segarra (ca. 1415-1485).

Amb aquesta activitat, impulsada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, es pretén donar a conèixer els principals documents conservats a l'Arxiu del Regne de Mallorca i complir amb el compromís de difondre entre la ciutadania el patrimoni documental de les Balears.

Segons ha informat el Govern, Agnès de Pacs i Segarra ha estat famosa causa de l'exercici de la promoció cultural, com a protectora de l'Estudi General i, sobretot, de la càtedra 'lul·liana', per la preocupació cap a la figura de Ramon Llull.

D'altra banda, el seu nom ocupa un lloc destacat en l'economia i en la vida social del moment. Pertanyia a una família notable pel seu poder econòmic, pel seu prestigi social i per la seva influència política. Era filla d'Hug de Pacs i de Francesquina Segarra i estava emparentada amb destacades famílies com els Dameto, Espanyol, Gual, Pont, Quint, Safortesa, Valentí, Vida, entre altres; totes elles membres de l'oligarquia ciutadana.

Es va casar amb Nicolau de Quint i Net, fill d'una distingida i rica família de mercaders. Agnès va restar vídua durant cinquanta anys. La importància econòmica de la família va donar lloc a l'apel·latiu de la 'vídua daurada', com era coneguda popularment. El testament es localitza en el Protocol del notari Miquel Abellar A-76, f. 312-322.

El document del mes és una activitat d'assistència lliure, que es fa a la sala d'actes de l'Arxiu del Regne de Mallorca, el segon dijous de cada mes. Les persones interessades a participar en aquesta activitat, que té una durada aproximada d'una hora, poden inscriure enviant un missatge electrònic a arm@arxregne.caib.es o trucant al 971 17 73 40 o al 971 17 73 41. Les places són limitades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.