Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pil·larí acollirà la IV Fira del Llonguet amb la participació de 15 forns

20301

El barri del Pil·larí acollirà aquest diumenge la IV Fira del Llonguet amb la participació de 15 forns i amb llonguets sense gluten per a persones celíaques com a novetat d'enguany.

Segons ha informat aquest dimarts l'Ajuntament de Palma, l'esdeveniment, que ha estat declarat fira d'interès municipal, comptarà amb un servei de bus de l'Empresa Municipal de Transport (EMT) cada mitja hora des de la Porta de Sant Antoni. També s'han habilitat 15.000 metres quadrats d'aparcament.

Enguany la fira comptarà amb 70 parades de productes artesans i la participació del Forn de Can Paco, Forn de Sant Elies, Forn Nou sa Vileta, Forn i pastisseria Terrassa, Forn Casa Canet, Forn Fons, Forn la Vida Dolça, Forn Ca na Teresa, Forn Son Caulelles, Dulceliaco, Pastisseries Pomar, Panaderia Amer, Forn Can Nadal (Andratx), Forn de Can Rafel, Forn de Can Biel.

El batle de Palma Antoni Noguera, ha agraït el treball de l'Associació de Veïnats del Pil·larí i al Gremi de Forners i pastissers «per haver recuperat el patrimoni gastronòmic de la ciutat». «En un moment en què sofrim una ciutat que cada vegada té més franquícies recuperar els nostres valors, fet que ens fa ser de ciutat té un valor afegit de primer nivell», ha dit.

Per la seva banda, la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, ha destacat que aquesta «és una fira que surt de la iniciativa dels veïnats d'aquesta barriada de Palma» i ha assegurat que la declaració d'interès municipal «significa que els permisos per a la fira queden consolidats i l'Ajuntament té interès en què continuï».

El president de l'Associació de Veïnats del Pil·larí, Pedro Medina, ha explicat que amb aquesta iniciativa es pretén potenciar el consum del llonguet i que els forns «tenguin el valor que es mereixen». El gerent del Gremi de Forners, Pep Magraner, per la seva banda, ha reivindicat els forns com «un subsector de l'economia i ha demanat que es prenguin mesures perquè aquests establiments emblemàtics existeixin».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.