Setmanari d'informació local - 138 anys

Darrera setmana per a presentar propostes als pressupostos participatius 2018 de Palma

19641

Aquest diumenge 8 d’abril conclou el termini per a presentar propostes per a millorar el barri o la ciutat amb els pressupostos participatius de l’Ajuntament de Palma, que enguany estan dotats amb un pressupost de 1,5 milions d’euros.

Enguany els projectes es poden presentar via la web www.tufaspalma.cat, via mail a pressupostparticipatiu@palma.cat, de forma presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadana de Palma i també a les oficines de Districte.

Una de les novetats que presenta aquesta tercera edició és el fet que el pressupost màxim dels projectes que es presentin està limitat. «Hem fixat en 100.000 euros la quantia màxima dels projectes de districte perquè així els projectes són més fàcils d’executar i arriben més a les barriades», explica el director general de Participació Ciutadana, Joaquín de María. Amb aquesta mesura l’àrea de Participació Ciutadana vol contribuir a que els beneficis dels pressupostos participatius arribin als barris i ajudin a fer realitat petits projectes.

Fins avui diferents col·lectius, entitats i ciutadania en general han presentat més de 20 projectes que es poden consultar a la web www.tufaspalma.cat. Entre d’altres s’han presentat per la ciutadania els següents: aparells de gimnàstica per a la gent gran de Son Roca, casal de barri /biblioteca/sala d’actes de Pere Garau, centre cultural al velòdrom del Tirador, rehabilitació cases de Son Cabrer, centre cultural artístic a Sant Ferran, etcètera. Enguany l’Àrea de Participació vol que les propostes siguin més col·lectives. 

Cal recordar que els pressupostos participatius 2018 estipulen que el pressupost de 1,5 milions d’euros es distribuirà de la següent manera:

1) Propostes  d’àmbit territorial del conjunt de la ciutat: 600.000 euros. S’estableix un límit de 300.000 euros a les valoracions econòmiques de les propostes a l’àmbit de la ciutat.

2) Propostes referides als cinc districtes: 900.0000 euros.  Les propostes de districte són les que en el seu àmbit d’ús i funcionalitat es refereixen a un o diversos barris integrants de cada un dels districtes. Límit de 100.000 euros.

Enguany es reserven les següents quantitats per cada districte en funció d’una ponderació tècnica que té en compte la població, el territori, els equipaments públics existents i les necessitats socials de la barriada.

-Districte Centre: 61.576 euros

-Districte Ponent: 198.081 euros

-Districte Nord: 187.550,84 euros

-Districte Llevant: 247.608 euros

-Platja de Palma i Pla de Sant Jordi: 205.182,31 euros

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.