Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament reafirma el seu suport al Front Polisario, «únic i legítim» representant del Poble Sahrauí

19489

El Parlament ha aprovat aquest dimarts per unanimitat una declaració institucional que reafirma el suport al Front Polisario, l'«únic i legítim» representant del Poble Sahrauí.

Abans de l'inici de la sessió plenària, la Cambra ha instat les Nacions Unides a promoure la solució per aconseguir el dret d'autodeterminació del Poble Sahrauí mitjançant la realització d'un referèndum «lliure i transparent, com a culminació del inacabat procés de descolonització».

Així mateix, el Parlament ha sol·licitat a la Missió de les Nacions Unides per al Referèndum del Sàhara Occidental (Minurso) que garanteixi els drets humans en els territoris ocupats, «obligacions reconegudes en el Dret Internacional Humanitari referides als territoris pendents de descolonització i sotmesos a ocupació estrangera».

A més, la Cambra ha demanat al Govern espanyol que reconegui la República Sahrauí Democràtica i que promogui les iniciatives polítiques necessàries per aconseguir l'autodeterminació del Poble Sahrauí.

Finalment, la declaració ha estat emmarcada en la celebració del quaranta-dosè aniversari de la creació de l'Estat Sahrauí (RASD), després de superar amb èxit les fases de la seva fundació, l'objectiu és aconseguir «la llibertat i sobirania sobre el seu territori».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.