Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell recupera el pregó de Pasqua de Blai Bonet de 1980

19151

La Fundació Mallorca Literària i el departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca han recuperat el text de Blai Bonet 'Setmana Santa 80 i el memorial', una dissertació narrativa de l’escriptor santanyiner al voltant als fets de la passió i mort de Crist narrat en l’Evangeli que va ser creada per l’autor i llegida a l’església de Santanyí en els dies previs a les festes de Pasqua de 1980.

Aquest pregó serà interpretat de nou en forma de lectura dramatitzada a càrrec de l’actor Toni Gomila en dues funcions sota el títol de 'L’evangeli segons Blai Bonet', el dilluns 19 de març a la Sala Petita del Teatre Principal de Palma i el divendres 23 al Santuari de Consolació de Sant Joan, sempre a les 20 hores.

A més el Consell i la Fundació Mallorca literària ha publicat el text, amb el títol de 'Memorial de Setmana Santa', en una edició a cura de Gabriel de la S.T. Sampol dins la col·lecció Foramida de l’editorial Adia.

El Teatre Principal ha acollit aquest divendres la presentació de la nova publicació i de les lectures dramatitzades en un acte que ha comptat amb la presència de Rafel Creus, director insular de Cultura; Carme Castell, directora de la Fundació Mallorca Literària; l’actor Toni Gomila; i el responsable de l’edició i filòleg Gabriel de la S.T. Sampol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.