Setmanari d'informació local - 138 anys

Guanyem Eivissa proposarà la creació d'un observatori mediambiental a l'Illa

18355

Els grups municipals de Guanyem Eivissa i Guanyem Santa Eulària presentaran una proposta sol·licitant la creació d'un observatori per a la sostenibilitat ambiental de l'IllaL'objectiu, han explicat, és que en l'àmbit del Consell es creï un òrgan, com l'existent a Menorca, que monitori i recopili de manera contínua dades turístiques associades a xifres socials i ambientals d'Eivissa.

L'observatori, han destacat els grups, ha de ser una eina fonamental perquè «les institucions adoptin decisions estratègiques basades en dades contrastades, no subjectes a una interpretació subjectiva». Segons han afegit, «no es tracta de fer estudis sobre un moment concret», sinó que, davant un escenari dinàmic, «realitzar un monitoratge continu de la nostra illa».

Així, han considerat que decisions com la limitació del nombre de vehicles a Formentera només s'han pogut realitzar després d'un «intens debat social i un consens bastant generalitzat». Segons Guanyem, per aconseguir aquest consens «és important que des de les institucions i la societat civil s'impulsi un debat que vagi més enllà de bones intencions i cerqui solucions basades en dades i evidència empírica». L'observatori ha de ser «clau», han dit, per facilitar que el debat pugui concloure de manera encertada. A més, podria estar adscrit a l'Observatori Turístic d'Eivissa per dotar-ho de més contingut, han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.