Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB considera «valenta i ambiciosa» la proposta de llei de Canvi Climàtic

18217

Aquest dijous s'ha presentat la proposta de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Segons la presidenta, Francina Armengol, una llei que planteja «un ambiciós canvi de paradigma» i que posarà les Balears «a l'avantguarda». «Durà les Illes Balears a poder complir els compromisos internacionals adquirits a la Conférence des Nations unies sur les changements climatiques de París».

Així, Armengol ha destacat en la seva intervenció que es restringirà l'entrada de vehicles dièsel a les Balears i que al 2035 es farà la restricció d'entrada de vehicles tèrmics. I des de la conselleria de Mobilitat del Govern, Marc Pons ha volgut destacar algunes propostes que recull la Llei com l'aposta per les energies renovables en cobertes de més de 1.000 metres quadrats per incorporar plaques solars; l'aposta per la mobilitat elèctrica amb la major xarxa de punts de càrrega; i l'aposta per l'eficiència energètica amb un enllumenat públic de màxima eficiència per a l'estalvi de recursos.

Per la seva banda, el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha explicat, només conèixer la proposta, que es tracta d'una llei «valenta i ambiciosa per a una transició energètica real». A més, ha destacat que la Llei «inclou mesures concretes i estableix un full de ruta clau».

No obstant això, els ecologistes han remarcat que caldrà fer feina «sobre com podem incidir sobre les emissions dels transports, de mercaderies i turístics, a ports i aeroports». «Ha d'anar de la mà necessàriament del decreixement turístic».

A més, han destacat el tancament de la central tèrmica Es Murterar i la democratització de l'energia i transició justa. I han remarcat que troben a faltar «mesures de fiscalitat ambiental» i l'«abordament de la pobresa energètica».

Finalment, han exigit un «pacte polític de totes les forces» perquè la Llei no perdi força en la tramitació parlamentària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.