Setmanari d'informació local - 138 anys

Neix una plataforma per reclamar un bon finançament per a les Balears

18161

Una dotzena d'entitats i organitzacions de les Balears han constituït la plataforma 'Per un bon finançament' que té com a objectiu sensibilitzar «els polítics, de tots els governs, perquè siguin més actius, i es faci realitat aquest canvi de finançament que tots reclamam i que no mai arriba», ha explicat un dels seus portaveus.

La plataforma, que està oberta a noves incorporacions, vol traslladar aquesta inquietud a tota la ciutadania perquè se sumi a la iniciativa i «es pugui visualitzar la unitat de la societat balear a l'hora de reclamar un bon finançament».

La presentació social d'aquest moviment serà el proper dia 21 a Inca, i a partir d'aquest moment començarà un recorregut itinerant al llarg de tots els pobles de les Illes «per reclamar més recursos financers que permetin poder desenvolupar projectes d'educació, sanitat, transports, etc.».

El manifest 'Uneix-te per un bon finançament' reivindica:

  • Un nou model de finançament.
  • El reconeixement efectiu de la nostra condició insular, mitjançant l’aprovació del Règim Especial per a les Illes Balear.
  • L’increment progressiu i substancial de les inversions estatals.
  • El pagament de les inversions estatutàries que encara se deuen.
  • La corresponsabilitat de l’Estat amb l’assumpció del deute de la nostra comunitat.
  • La cogestió aeroportuària.
  • La derogació de la Llei Montoro.

El grup promotor està format per les següents entitats ciutadanes: Obra Cultural Balear, CCCO, Federació d’Associacions de Veïnats de Palma, PIMEM, STEI, UGT, Fundacions Darder Mascaró, USO, Fundació Gabriel Alomar, Unió de Pagesos, Associació de Pares i Mares de Mallorca, Col·lectiu Aurora Picornell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.