Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi presentarà mocions perquè es puguin ampliar habitatges legals a parcel·les inferiors als 14.000 m²

17449

El Pi - Proposta per les Illes Balears presentarà mocions municipals a favor d’un canvi en la normativa que permeti ampliar habitatges legals en sòl rústic en parcel·les inferiors a 14.000 m².

La moció, que es presentarà als ajuntaments en què El Pi té representació municipal, rebutja la modificació feta, per la recentment aprovada Llei d’urbanisme, a la Llei de sòl rústic del 97, que prohibeix ampliar els habitatges unifamiliars construïts legalment en parcel·les de sòl rústic inferiors a 14.000 m², segons informa el Pi.

La moció instarà el Govern i el Parlament a impulsar reformes legals per a establir un règim legal nou que permeti aquestes ampliacions en habitatges legals sempre que es respectin tots els paràmetres urbanístics vigents en el moment de la sol·licitud de l’ampliació i sempre que no superi els 250 m² o el límit del 50% de la superfície ja construïda en el moment en què la parcel·la va quedar per davall dels 14.000 m² mínims exigibles per construir (fins a un màxim de 450m²).

El Pi considera que amb la Llei d’Urbanisme nova «s’ha passat d’un règim jurídic que permetia fer ampliacions dels habitatges legals a sòl rústic a un altre règim que prohibeix qualsevol tipus d’ampliació als que es troben en parcel·les inferiors a 14.000 m². A més la prohibició s’ha implantat sense establir un règim transitori específic que evités que les sol·licituds ja presentades abans de l’aprovació, de la Llei d’Urbanisme, es veiessin afectades pel canvi legal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.