Setmanari d'informació local - 138 anys

Puigdemont: «La República Catalana ha guanyat a la monarquia del 155»

16433

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha afirmat que les eleccions han donat un resultat indiscutible: «La República Catalana ha guanyat a la monarquia del 155. Que ho entenguin bé, que prenguin nota».
Ho ha dit aquest dijous a la nit en roda de premsa a Brussel·les, durant una primera valoració conjunta a la qual també han assistit els consellers Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsantí. Puigdemont és cap de llista de JuntsxCat, llista en la qual també són candidats Ponsatí (número 3 per Barcelona) i Puig (2 per Girona); i en la llista d'ERC estan Toni Comín (7 per Barcelona) i Meritxell Serret (1 per Lleida).

Puigdemont ha felicitat els catalans per «una altra lliçó de civisme i democràcia» amb una participació rècord, i ha recordat els membres del seu Govern en general i els sobiranistes empresonats.

«L'Estat espanyol ha estat derrotat»

També ha dit que les eleccions han reflectit que es manté la legitimitat de la Generalitat, mentre que «l'Estat espanyol ha estat derrotat».  Estava previst que els cinc seguissin l'escrutini des d'una sala habilitada per a ells, però finalment ho han fet per separat: Puigdemont, Puig i Ponsantí d'una banda, i Serret i Comín per l'altra. Des de Barcelona han viatjat una desena de membres i col·laboradors de la llista que lidera Puigdemont, per sumar-se a la nit electoral a Brussel·les, inclosos Aurora Madaula i Francesc de Dalmases i l'eurodiputat del PDeCAT, Ramon Tremosa. D'ERC cap altre membre del partit ha viatjat fins a Brussel·les per acompanyar els seus consellers. Al centre de conferències 'Square Brussels', en el qual ha tengut lloc l'acte, hi han acudit prop d'un centenar de periodistes (70 mitjans acreditats).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.