Setmanari d'informació local - 138 anys

Millora significativa dels resultats acadèmics de primària a totes les àrees

16411
sdr

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i del director de l’Institut d’Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu (IAQSE), Pere Moyà, han presentat aquest dijous els resultats acadèmics d’educació primària corresponents al curs 2016/17.

Els indicadors de resultats acadèmics d’educació primària corresponents al curs 2016/17 mostren una millora significativa a totes les àrees. Aquesta millora és especialment destacable si es té en compte el creixement constant d’alumnat que hi ha a les Illes Balears i que no es produeix a molts altres territoris de l’Estat, que fa que s’incrementi l’alumnat cada curs en prop de 700 alumnes. A les Illes, a més, es compta amb el percentatge més alt de tot l'Estat d’alumnat estranger, un 14 %. Cal tenir en compte que el curs 2011/12 el percentatge d’aquest tipus d’alumnat era del 12’9 %.


Principals conclusions de l’estudi de les dades
L’anàlisi de les dades de resultats del curs passat mostren una millora en el percentatge d’aprovats a totes les àrees quan es comparen amb els resultats del darrer curs de la legislatura anterior 2014/15:

Anglès: de fins 3’3 punts segons el curs.
Matemàtiques: de fins a 4’2 punts segons el curs.
Català: de fins a 5’1 punts segons el curs.
Castellà de fins a 3’8 punts segons el curs.
Medi: de fins a 3’7 punts segons el curs.

Per illes, cal destacar el cas de Menorca quant a resultats per àrea del curs 2016/17 amb una mitjana de percentatge d’aprovats del 97’5 front al 94’8 de la mitjana de Balears.

El curs 2016/17 també destaca que la promoció de l’alumnat, es a dir, alumnat que aconsegueix superar el curs i passar al següent, es troba per damunt del 97 % en tots els cursos i que això es deu a una forta disminució de la repetició, situada en un -40 %, malgrat l’increment de l’alumnat nouvingut. Cal fixar-se en el fet que la reducció de la repetició és de gairebé a la meitat si es compara amb el curs 2014/15.

Un altre dels aspectes destacables que es deriven de les dades de l’IAQSE és la constatació de l’existència d’una diferència de l’entorn de -10 punts per matèries entre 6è de primària i 1r d’ESO.

Des de la Conselleria d’Educació i Universitat es valora molt positivament aquestes dades i es considera que la millora dels resultats és el fruit de l’esforç dels centres educatius que tot i les dificultats afegides de l’alt nombre d’alumnat nouvingut i a l’aplicació de les mesures previstes al Pla Èxit Educatiu s’han implicat activament en la millora dels resultats en la línia del Pla d’Èxit educatiu que impulsa la Conselleria d’Educació i Universitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.