Setmanari d'informació local - 138 anys

Pere Joan Martorell i Josep Lluís Roig, guanyadors dels Premis Mallorca 2017

16313

La sala de plens del Consell de Mallorca ha estat l'escenari del lliurament dels Premis Mallorca de Creació Literària, que aquest any han guanyat Pere Joan Martorell en la categoria de narrativa, amb l'obra 'La memòria de l'oracle' i Josep Lluís Roig en la categoria de poesia amb l'obra 'La llum del curtcircuit'.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, ha estat l'encarregat d'obrir l'acte i ha volgut recalcar «la importància d'uns guardons en llengua catalana com els Premis Mallorca».

«Entenem que la nostra llengua necessita un impuls de les institucions públiques, no solament per fomentar el seu ús, sinó també per apreciar-la en tots els seus vessants», ha remarcat per després dir que «els Premis Mallorca defineixen aquest esperit: Gaudir de la literatura en català de la mà d'escriptores, escriptors i editorials».

La dotació total dels premis és de 60.000 euros, dels quals 25.000 euros són per al guanyador de la modalitat de narrativa i 15.000 euros pel de poesia. Els altres 20.000 euros són per a assaig, categoria que aquest any ha quedat deserta.
A més, es destinen 20.000 euros a l'edició i distribució de les obres premiades i la promoció posterior, a més del lliurament a cadascun dels premiats d'una escultura La Balanguera, de Jaume Mir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.