Setmanari d'informació local - 138 anys

El Solleric acull una exposició sobre l'ús de la posidònia com a aïllant en habitatges

15581

El Casal Solleric de Palma acollirà des d'aquest divendres al 3 de desembre l'exposició itinerant del projecte europeu contra el canvi climàtic 'Life Reusing Posidònia' que reivindica la volta a l'arquitectura tradicional com a mesura de lluita contra les emissions contaminants.

Des del Govern, han indicat que el Solleric té un «protagonisme important» en l'origen d'aquest projecte, perquè en les seves obres de rehabilitació es van trobar restes de posidònia seca. Segons han informat, això va servir per impulsar el projecte Reusing Posidònia «quan el 2010 encara es dubtava de la viabilitat de l'ús de la posidònia seca com a aïllament en les teulades». Així, han precisat que tots els palaus de Palma construïts entre els segles XIV i XVII van utilitzar posidònia seca per protegir els enteixinats (sostres de fusta) i que aquesta es troba en «perfecte estat de conservació 600 anys més tard».

Ara, el seu ús s'ha recuperat a l'edifici de 14 habitatges de protecció pública a Sant Ferran promogut pel Ibavi, on s'han assajat fórmules per reduir la petjada ecològica dels edificis i s'ha monitoritzat el seu bon funcionament.

A l'exposició es presenten les conclusions dels estudis realitzats i recorrerà les Balears, Barcelona, Sevilla, Madrid, Còrsega, Sardenya, Sicília i Creta, i finalitzarà a París al juny de 2018.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.