Setmanari d'informació local - 138 anys

Podemos prepara el cop contra Fachin

15061

El Consell Ciutadà Estatal (CCE) de Podemos, el màxim òrgan de direcció entre assemblees, ha decidit aquest divendres, en una reunió d'urgència, convocar pròximament una assemblea per renovar la direcció del seu partit a Catalunya (Podem) i engegar una gestora o equip tècnic. 

No obstant això, han optat per posposar el cessament del líder autonòmic, Albano Dante Fachin, fins que es coneguin el dimarts els resultats de la consulta a la militància sobre l'aliança amb el partit dels comuns per a les eleccions del 21 de desembre. L'objectiu és que si guanya el 'sí', com preveuen, sigui ell mateix el que dimiteixi. En el cas que no ho faci, serà llavors quan el destitueixin.

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, i el seu equip de direcció han pres aquesta decisió amb l'objectiu de frenar les pretensions de Fachin de seguir parlant amb formacions independentistes per a les eleccions del 21 de desembre; un full de ruta que ha generat un creixent malestar en la formació, tant dins com fora de Catalunya.

La reunió d'aquest divendres s'ha celebrat de forma telemàtica, és a dir, a través d'Internet, a causa de la impossibilitat de tots els dirigents estatals de desplaçar-se de forma urgent a la capital des dels seus respectius territoris.

La direcció estatal de Podemos ja va aprovar diumenge passat, en una altra reunió d'urgència i telemàtica, prendre el control de la direcció de Podem i convocar la consulta esmentada anteriorment, per deixar en mans de la militància catalana l'aliança amb el partit de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Catalunya en Comú; una confluència per la qual aposten Iglesias i els seus, i de la qual Fachin recela.

La reacció de Fachin

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.