Setmanari d'informació local - 138 anys

Guillem Frontera: «Som un país sense sort»

14845

Aquest dijous, 26 d’octubre, Guillem Frontera ha visitat La Vila del Pingüí, el matinal d’Ona Mediterrània. L’escriptor, durant l’entrevista, ha parlat de diferent temes interessants. Aquí, un tast de la conversa:

Gran ventall d’interessos:

«He fet de ‘toter’. Fer de tot et permet conèixer àmbits molt diferents».

«El deure d’un escriptor és fer tant com pugui per no escriure»

«Sí i ho crec a això. Les meves opinions serveixen per mi no és que les vulgui imposar».

Destrucció a Mallorca:

«Sí, sense cap dubte. Les forces destructores són més poderoses. Palma és la tercera ciutat de l’estat espanyol més congestionada. Tenc una teoria: el primer distintiu de la qualitat de vida és el trànsit. El trànsit, la contaminació, el renou i la pèrdua de temps que genera. Fa cinc anys no hi havia cues per entrar a Palma. Ara, cada dia. I no només a l’estiu».

Els mallorquins reaccionen?:

«Jo no sé que fa la societat mallorquina. Tothom posa l’argument de ‘són llocs de feina’. Intentes explicar que ‘potser són llocs de feina’ però ‘mira com estan pagats’. Si no començam a parlar de sostres, i no només de sostres turístics, algun dia... Què passa però? Que cap polític vol fer això perquè els polítics van de quatre anys en quatre anys. En quatre anys no basta».

‘Sicília sense morts’ en comparació a Mallorca:

«O Andreu Manresa o Maties Vallés varen definir Mallorca com ‘Sicília sense morts’ i jo els vaig copiar a ells».

Darrer llibre, ‘Paisatge canviant amb figura inquieta’:

«En Pere Antoni Pons i jo ens vèiem un dia o dos a la setmana i xerràvem dues, tres o quatre hores. No vàrem tenir cap problema ni tensions. Va fer les preguntes que va voler i jo les vaig contestar totes. És una llàstima que no es practiqui més aquest periodisme. Som un país que no estam acostumats ni a fer ni a escriure memòries ni dietaris. És important per una cultura tenir tots aquests tipus de testimonis».

Actualitat de Catalunya i el 155:

«Som un país sense sort perquè hi ha una cultura de vencedors i vençuts, hi ha una cultura d’enfrontament sense donar joc a l’entesa. El vencedor sempre serà l’estat».

Per escoltar l’entrevista sencera:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.