Setmanari d'informació local - 138 anys

Matas serà jutjat el 7 de novembre per les peces 13 i 14 del Palma Arena

14689

L'expresident del Govern, Jaume Matas, serà jutjat el 7 de novembre per les peces 13 i 14 del Palma Arena, que han estat acumulades, després que a la vista prèvia d'aquest dilluns que ha tengut lloc a l'Audiència Provincial de Palma no s'hagi arribat a un acord entre les parts per evitar arribar a judici. Aquesta serà la sisena vegada que Matas vagi a judici.

La Fiscalia i l'Advocacia demanen un any i sis mesos de presó per a Matas i una inhabilitació per un total de 17 anys per la peça 14, que investiga el patrocini del mundial a través d'un conveni presumptament irregular de 350.000 euros d'Ibatur a l'agència Nimbus.

El ministeri fiscal creu que es va contractar Nimbus per un total de 845.000 euros però que després de considerar insuficient la quantitat rebuda, l'empresari a càrrec de l'empresa -que ha mort- va demanar a Matas més doblers. Després d'això Matas hauria ordenat una transferència de 350.000 euros a l'Ibatur perquè després, mitjançant un conveni, se li transfereixi els diners a Nimbus.

Pel que fa a la peça 13, relacionada amb la contractació de la campanya de publicitat d'aquest campionat, la Fiscalia no acusa perquè considera que no es va produir cap delicte. No obstant això, l'Advocacia ha citat l'exgerent de l'Ibatur, al qual li demana una pena de 900 euros de multa.

D'aquesta manera, serà la sisena vegada que Matas vagi a la banqueta dels acusats, després del judici del cas Nóos, el dels discursos escrits pel periodista Antony Alemany, el de la contractació fictícia de la seva dona, Maite Areal, a l'hotel Valparaiso; el de la contractació dels arquitectes del velòdrom i el de l'avantprojecte de l'Òpera de Calatrava.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.