Setmanari d'informació local - 138 anys

Vint-i-quatre premis Nobel donen suport a la mediació

14665

Un total de vint-i-quatre premis Nobel han redactat una carta en la qual donen suport a la mediació i negociacions «cap a una resolució pacífica de l'actual situació entre Govern espanyol i Catalunya», segons una anotació de Twitter d’aquest divendres de la Conselleria d'Afers exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.

Aquesta mostra de suport internacional al diàleg, enviada al Govern, Generalitat i a la Comissió Europea, té com a títol 'On queda ara la democràcia a Espanya? Mediació i diàleg o més violència i alienació?' i recull el testimonis dels signants, que remarquen que viuen amb preocupació «la creixent tensió entre Madrid i Catalunya».

El text sosté que el procés sobiranista no va començar amb el referèndum de l'1 d'octubre, «sinó fa set anys amb la invalidació pel Tribunal Constitucional de l'Estatut de 2010». També han condemnat «les mesures extremes i inútils que emanen de Madrid en resposta al referèndum», i han assegurat que no s'esperaven les actuacions de la policia durant la jornada de votació.

Els premis Nobel signataris creuen que «les democràcies madures poden cercar diverses formes de permetre la llibertat d'expressió», i han posat d'exemple altres referèndums com els d’Escòcia i Quebec, en els quals va guanyar el 'no'.

La carta conclou: «Un poble que se sent reprimit rares vegades desapareix silenciosament en la nit».

Aquí la carta i el llistat de premis Nobel:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.