Setmanari d'informació local - 138 anys

David Abril: «L’estat autonòmic i la Constitució estan en absoluta fallida»

14507

La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, el coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril i la presidenta de l'organització ZAQUEO, Catalina Cunill han aportat les seves reflexions de la III Fira del Mercat Social i d’altres temes en el programa La Vila del Pingüí, el matinal d’Ona Mediterrània.

Sensacions de la Fira

Fina Santiago: «S’està consolidant i cada vegada hi ha més estants i més llocs per poder visitar i per poder veure la quantitat de gent que treballa per canviar un model econòmic»

Concepte Economia, Social i Solidària

David Abril: «Aquest departament existeix, entre cometes. Es va crear en el segon pacte de progrés i a iniciativa nostra. El capitalisme és molt mal de canviar. Des de la política es pot fer una humil aportació. Tota iniciativa com aquesta serà benvinguda i des de l’ajuntament tenim l’obligació de promoure-les».

Formes de promoció

Fina Santiago: «Hem començat a fer tot el que se’ns permet: economia social, promoure determinades iniciatives, determinats contractes... També tenim altres mesures: com compartir el cotxe elèctric».

Sensacions del moviment social a Catalunya

David Abril: «Són sensacions de preocupació. Hem viscut un gest molt clar per part de la Generalitat de fer un ‘téntol’ que afavoreixi el diàleg i hem trobat com a resposta la confrontació i el seguiment de les polítiques de les porres i mà dura. Tot apunta que el govern d’Espanya aplicarà de manera imminent l’article 155».

Objectiu 2030

Fina Santiago: «Més és un partit que es defineix com a sobiranista i d’esquerra. Per tant aspira que el sobiranisme sigui una idea hegemònica a la nostra comunitat autònoma. Hem plantejat que a partir d’ara el que hem de fer és encetar aquest diàleg i pactar un nou model autonòmic».

David Abril: «Sempre que es presenta una consulta és per guanyar-la. Tenim unes idees i el dia que vulguem fer una consulta el voldrem guanyar. L’estat autonòmic i la Constitució estan amb absoluta fallida».

Associació ZAQUEO

Catalina Cunill: «Ens hem convertit en un menjador social. Hem obert totes les portes a tota la gent que només fa una menjada de 16.30 h a 18:00 h (un berenar sopar). A plaça Mercadal núm1 hi ha el centre, molt petit on hi caben 22 persones assegudes. No hi podem tenir cuina. Depenem de voluntaris i de grups que fan el menjar. Actualment venen de 100-120 persones cada dia però n’hem de comptar més perquè gairebé tots repeteixen plat. Dia 21 d’octubre a les 20:00 h feim un concert amb donatiu de 10€ i pensam que omplirem el centre de cultura de Sa Nostra».

Si voleu escoltar l’entrevista completa:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.