Setmanari d'informació local - 138 anys

Absolen Mohamed Harrak, acusat de terrorisme i col·laborador del CNI

14387

La Secció Primera de la Sala penal de l'Audiència Nacional espanyola ha absolt Mohamed Harrak al Louath dels delictes  «d'integració i col·laboració amb organització terrorista» perquè es considera que va contactar amb persones «radicalitzades» amb les quals parlava d'atemptar o viatjar a zones de conflicte creient que estava col·laborant amb el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

Durant el judici, Harrak al Louath, que s'enfrontava a una petició de la Fiscalia de deu anys de presó, només va contestar a preguntes del seu advocat i va assegurar que treballava per a un agent dels serveis secrets, una persona que es feia anomenar Ángel, al qui passava informació sobre les persones amb les que contactava a través d'internet.

Segons va afirmar, la seva feina per al CNI era crear perfils falsos i fer així amistat amb gent que ja estigués «radicalitzada», concretament amb «captadors» que volguessin enviar combatents a Síria i l'Iraq. Va assegurar haver mantengut diverses converses telefòniques amb aquest agent i va aportar informació de correus electrònics que s'havien enviat. 

Segons la sentència, l'existència de l'agent «no la posen en qüestió ni les acusacions ni el responsable de la recerca policial» iniciada contra Harrak al Louath. I la Sala afegeix que «si la relació era certa i l'acusat seguia les instruccions» d'Ángel, «no es pot afirmar la hipòtesi acusatoria» i «no estaria ni integrat ni fent aportacions per sostenir» a l'Estat Islàmic, «i les seves accions eren una simulació per fer visibles i permetre la identificació de subjectes radicalitzats»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.