Setmanari d'informació local - 138 anys

El Teatre Principal estrena ‘Les darreres paraules', el debut teatral de Carme Riera

14321

El Teatre Principal de Palma estrenarà aquest dijous 12 d'octubre el muntatge ‘Les darreres paraules', de Carme Riera, en el que serà el debut teatral de l'escriptora i acadèmica en la literatura dramàtica. L’obra està dirigida per Rafel Duran i està interpretada per Andreu Benito i José Orfila. La demanda d'entrades ha fet ampliar les funcions a la Sala Petita, segons ha informat el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

D'aquesta manera, les funcions d'aquest muntatge seran a la Sala Petita el dia 12 d'octubre a les 20.00 hores, els dies 13 i 14 a les 21.30 hores, i els dies 19 i 20 a les 20.00 hores.

Aquesta obra, una producció pròpia del Teatre Principal de Palma, s'estrenarà una setmana després de 'La nit de Catalina Homar', de José Carlos Llop. Ambdues obres, exploren el món de l'Arxiduc Lluís Salvador i la mitologia que existeix entorn de la seva figura i les seves estades a Mallorca.

Sobre l’obra:

En ‘Les  darreres paraules' l'arxiduc, malalt i ancià, dicta al seu últim secretari les seves memòries personals, un testimoniatge que no es podrà fer públic fins a 25 anys després de la seva mort. Benito interpreta l'aristòcrata i Orfila encarna el paper del secretari. L'obra ha estat presentada en un acte que ha comptat amb la presència del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, i del director del Teatre Principal, Carlos Forteza, a més de l'autora, Carme Riera, i el director, Rafel Duran.

Carme Riera ha explicat que el projecte va néixer quan desmuntava l'exposició 'Jo l'Arxiduc' que va organitzar en el Casal Solleric de Palma. «Quan embolicava els objectes de l'exposició vaig sentir que l'arxiduc em parlava i vaig començar a escriure amb deliri tot el que em va explicar Lluís Salvador. Per això, amb freqüència dic que els escriptors estam just en el límit que separa el seny de la bogeria», ha declarat Riera. D'aquesta manera, l'autora va començar a escriure una història en forma de monòleg que poc després es va transformar en la novel·la amb la qual va guanyar el premi Sant Joan 2016. «Al llarg de l'obra apareix un Arxiduc allunyat del que ens ha llegat l'imaginari popular i se'ns presenta com un home autoritari, amb pocs escrúpols i disposat a abusar dels més febles per aconseguir tot el que es proposa», assenyalen des del Consell.

Forteza va proposar  Benito per al paper de l'arxiduc. L'actor «no coneixia la figura de l'arxiduc» però n’ha quedat enamorat». «Ara ha llegit nombrosos llibres  sobre la seva figura i s'ha documentat molt», ha indicat el director de l'obra, Rafel Duran. Per la seva banda, Francesc Miralles ha anunciat la gira que seguirà ‘Les darreres paraules' després de les funcions del Teatre Principal, per teatres municipals de Mallorca, el Principal de Maó i el Teatre Nacional de Catalunya en 2018.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.