Setmanari d'informació local - 138 anys

L’ATIB investiga 1.200 habitatges de lloguer vacacional

14241

L'Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) està investigant un total de 1.200 habitatges vacacionals de les Balears que estarien repartits per totes les Illes per no haver pagat l'Impost de Turisme Sostenible.

Així ho ha assenyalat en roda de premsa la directora de l’ATIB, Maria Antònia Truyols, qui ha explicat que s'han realitzat una sèrie de visites a habitatges vacacionals de lloguer, gestionats, per immobiliàries, davant un possible impagament de la liquidació de l'impost sobre estades turístiques. Segons ha assenyalat, aquesta actuació s'emmarca dins del Pla de lluita contra el frau fiscal, conjuntament amb l'Agència Tributària Estatal.

Així, ha detallat que s'han fet una sèrie d'actuacions en totes les Illes, que han consistit en visites a una trentena d'immobiliàries, i «s'han detectat aquests 1.200 que estaven al marge del pagament de la taxa sobre estades turístiques». Truyols ha assenyalat que les actuacions s'ha duit a terme en el mes de setembre i que ara estan en una «fase inicial» del procediment, «en el de requerir als contribuents, en aquest cas als explotadors d'habitatges turístics». Així, ha informat que la sanció per no donar-se d'alta pot ser d'uns 400 euros, als que cal sumar tot el que correspon al pagament de l'impost. A més, també podria haver-hi una infracció tributària greu per no haver procedit al pagament sobre estades turístiques, ha detallat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.