Setmanari d'informació local - 138 anys

EUEF rebutja l’acte de caire militarista a la jura de bandera a Santa Eulària

14231

Esquerra Unida d’Eivissa i Formentera vol mostrar el seu rebuig a l’acte de jura de bandera per a civils que tendrà lloc aquest diumenge a Santa Eulària, organitzat per la Comandància Militar de les Balears i amb el suport de l’equip de govern municipal.

Segons Esquerra Unida, aquesta mena d’actes, «enmascarats darrera discursos de defensa dels interessos col·lectius, no són més que afirmacions d’un ranci patriotisme que hauríem de superar». La jura de bandera vindrà acompanyada d’una exposició de vehicles militars i armament divers a la plaça del poble, «la qual cosa representa una manifestació de militarisme inaudita que en absolut contribueix a la concòrdia ni a l’esperit pacifista».

A més, EUEF recorda que Santa Eulària fou declarada per la UNICEF Ciutat Amiga de la Infància l’any 2012 amb el compromís de respectar els drets dels menors que són establerts per la Convenció dels Drets del Nen. «Una exhibició d’armament a un espai públic atempta contra els drets dels ciutadans i, sobretot, contra els valors de convivència, diversitat, respecte i educació en la Pau. Esquerra Unida demana: «Com pot un equip de govern que dirigeix un 'municipi amic de la infància' permetre sufragar demostracions d’armament en places publiques i actes de clar sentit militarista?»

EUEF anuncia que posarà en coneixement d’UNICEF aquests actes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.